АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Якими можуть бути наслідки зими без світла, — WP

Читать на русском
Якими можуть бути наслідки зими без світла, — WP
Якими можуть бути наслідки зими без світла, — WP

Моніторингова місія ООН вважає, що наслідки нових обстрілів української енергетики можуть бути катастрофічними. Топчиновники стурбовані, що у людей не буде ресурсів для підтримки ЗСУ.

Українська економіка зазнає збитків від ударів ЗС РФ по енергетиці. Внаслідок цього матеріальні ресурси, які громадянин виділяють на допомогу Силам оборони, можуть зменшитися. Ще одним наслідком російських обстрілів стане зниження єдності в суспільстві. Про те, які виклики чекають українців найближчої зими і як це може позначитися на фронті, написало видання The Washington Post.

Журналісти поспілкувались з анонімним топчиновником з української влади. За його словами, удари ЗС РФ завдають шкоди не лише енергетиці, але й психічному стану українців. Люди стають все більше "забитими, пригніченими та злими". Російські обстріли загрожують забезпеченню теплом та водою найближчої зими, також можливе погіршення економічної ситуації. У зв’язку з цим державний діяч зробив припущення, що підтримка бійців ЗСУ може зменшитися. Він нагадав, що українці збирають гроші на закупівлю різного спорядження, і звернув увагу, що з цим можуть виникнути проблеми.

"Багато бойових підрозділів значною мірою підтримуються цивільними пожертвуваннями для придбання необхідного обладнання — підтримка, яка, ймовірно, впаде, коли у людей закінчаться ресурси", — наводять журналісти слова анонімного співрозмовника.

Ще однією проблемою, яка може виникнути через важку зиму, стане вплив на єдність суспільства. За словами посадовця, єдність зменшиться, і він не знає, як це відновити.

"Я найбільше боюся, що люди переживуть таку зиму, і не буде жодного способу знайти консенсус серед населення", — сказав топчиновник, якого процитувало видання.

У статті описали наслідки російських ударів: Україна втратила 9 ГВт електрогенерації. Також згадали загрозу ударів по АЕС, про яку попереджав президент Володимир Зеленський на засіданні Генасамблеї ООН. Журналісти підсумували прогноз словами глави моніторингової місії ООН Даніеля Белла, який заявив про катастрофічні наслідки, якщо РФ ще раз здійснить масований обстріл.

"Будь-які додаткові атаки, що призведуть до тривалих відключень електроенергії, можуть мати катастрофічні наслідки", — сказав Белл.

Зазначимо, експертка з енергетики Ольга Кошарна 22 вересня пояснила, які цілі можуть переслідувати кремлівські діячі взимку. За її словами, росіяни будуть бити по високовольтних підстанціях, розташованих поруч з АЕС. Ці підстанції досі не захищені бетонними укріпленнями. Якщо їх пошкодити, атомні реактори доведеться відключити. Це може призвести до повторення ситуації 26 вересня, коли відключились чотири реактори і виникла загроза руйнування системи та ядерної аварії.


Теги: енергетична інфраструктураЕнергетическая инфраструктураЗСУВСУООНвідключення світлаотключения электроэнергии

Дата і час 27 вересня 2024 г., 07:05     Переглядів Переглядів: 1638
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.078531