АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Росіяни атакували ЗСУ колоною БМП під Курськом і застрягли у власних укріпленнях

Читать на русскомRead in English
Росіяни атакували ЗСУ колоною БМП під Курськом і застрягли у власних укріпленнях
Росіяни атакували ЗСУ колоною БМП під Курськом і застрягли у власних укріпленнях

Бійці Збройних сил України успішно відбили атаку колони бронемашин Збройних сил Російської Федерації, яка сталася на східному фланзі поблизу Суджі в Курській області РФ. Під час атаки ворог втратив БМП "Михей", який потрапив у російську пастку.

Підрозділи ЗС РФ намагалися атакувати українські позиції біля села Плехово в Курській області. Атака зазнала невдачі, оскільки росіяни не змогли подолати фортифікаційні споруди, які самі ж збудували. Про деталі боїв під Курськом розповіли в Forbe.

На порталі звернули увагу на відео, яке увечері 29 вересня опублікував у Telegram воєнний журналіст Юрій Бутусов. У дописі зазначається, що бійці 129 бригади Територіальної оборони відбили атаку десятка бронемашин ЗС РФ. Завдяки роботі артилерії та FPV-дронів бійці підірвали російські БМП та танки, знищивши особовий склад ворога. Зокрема, була знищена БМП "Михей" з протимінним тралом та антидроновим захистом, пояснив журналіст. Тим часом Forbes підкреслив, що росіяни зазнали невдачі, оскільки натрапили на власні протитанкові рови та фортифікації, які українці ефективно використали проти колишніх власників.

На відео Бутусова видно колонну російських бронемашин, які почали атакувати, прямуючи навпростець через поле. Крім того, військові ЗС РФ намагалися штурмувати українські позиції, петляючи між бетонними пірамідами, що ускладнювали рух БМП.

Серія наступних кадрів демонструє, як артилерія ЗСУ працювала по бронемашинах ЗС РФ: кілька БМП підірвалися, не доїхавши до українських позицій. При цьому БМП "Михей" не змогла подолати протитанковий рів, який колись вирили росіяни для захисту від потенційного прориву українців. В один момент по ній вдарили FPV-дрони, і вона загорілася.

Автори статті Forbes зазначили, що ЗСУ успішно відбили атаку ЗС РФ, використовуючи ворожі фортифікаційні споруди. На супутникових знімках OSINT-аналітик з ніком IMI(M) вказав, що росіяни збудували ефективну кругову оборону (на 360 градусів), вирили протитанкові рови та встановили ряди пірамід. Коли місцевість зайняли українці, вони скористалися готовими фортифікаціями. Ситуація стала "іронічною", оскільки ЗС РФ не можуть прорватися через власні захисні споруди, підсумували журналісти. Завдяки цьому контратака під Плеховим, яка відбулася два тижні тому (орієнтовно 15 вересня), завершилася невдало, і росіяни відступили, втративши техніку та живу силу.

"Протитанкові пастки та кругові піхотні рови стали надбанням України. Заслуга російських інженерів, які побудували оборону біля Плехова, за те, що ця оборона спрацювала, як було заявлено. Те, що їхні товариші збудували ефективні протитанкові пастки, безсумнівно, радує російські війська, які зрештою потрапили в пастку", — підсумували на порталі Forbes.


Теги: оккупантыокупантиКурская областьКурська областьПрорив кордону в Курській областіВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 30 вересня 2024 г., 16:44     Переглядів Переглядів: 2179
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069779