АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Шмигаль: До кінця року в Україні виготовлять 1,5 мільйона дронів

Читать на русскомRead in English
Шмигаль: До кінця року в Україні виготовлять 1,5 мільйона дронів
Шмигаль: До кінця року в Україні виготовлять 1,5 мільйона дронів

До кінця цього року в Україні планують виготовити 1,5 млн дронів, уряд також розпочав експериментальний проєкт щодо сертифікації шкіл операторів БПЛА.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, відео з якого він опублікував у Телеграмі.

"Ще один напрямок підтримки нашого війська — це зростання кількості зброї та техніки, якими володіють захисники України. Щодня ми співпрацюємо з партнерами, щоб збільшити постачання озброєння, також працюємо над розвитком власного оборонно-промислового комплексу. У 2023 році виробництво зброї зросло втричі: кожен другий боєприпас у зоні бойових дій - український. До кінця року ми виготовимо 1,5 млн дронів. Ми не лише випускаємо безпілотники, а й готуємо кадри для їх управління", - сказав він.

Шмигаль також зазначив, що відсьогодні уряд розпочинає експериментальний проєкт щодо сертифікації шкіл операторів БПЛА.

"Ми встановлюємо чіткі вимоги для цих шкіл та уніфікуємо навчальний процес. Навченим операторам дронів буде легше отримати відповідну військово-облікову спеціальність", - пояснив він.

Глава уряду нагадав, що сфера безпеки та оборони була пріоритетом у державному бюджеті 2024 року. За його словами, за вісім місяців понад 57% видатків загального фонду було спрямовано на оборонні потреби.

Шмигаль додав, що в наступному році уряд передбачив на цю галузь 2,2 трлн грн, що складає 26% від ВВП.

Кабінет Міністрів затвердив порядок реалізації експериментального проєкту зі створення сертифікованих шкіл операторів БПЛА та безпілотних авіаційних комплексів.

«З початку повномасштабного вторгнення в Україні з’явилося десятки приватних навчальних центрів пілотів БПЛА, однак єдина система регулювання їхньої діяльності наразі відсутня. Уряд ухвалив постанову, яка надає старт сертифікації приватних шкіл БПЛА», - йдеться в повідомленні віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Відповідну постанову було ухвалено під час засідання уряду 1 жовтня 2024 року.

Навчальні заклади зможуть отримати сертифікат та офіційно навчати операторів, які після успішного складання іспитів зможуть обіймати посади операторів БПЛА у військових підрозділах усіх складових Сил безпеки та Сил оборони.

Щоб отримати ліцензію, заклад має проводити навчання з керування або виготовлення дронів, мати не менше трьох безпілотників для тренувань і сертифікації пілотів, а також надавати навчальні програми для підготовки пілотів на цих приладах. У закладі також повинні працювати не менше трьох сертифікованих інструкторів для проведення навчання.


Теги: дронивоенное производствоШмигаль ДенисШмигаль

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 15:04     Переглядів Переглядів: 1675
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.353785