АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Європейському парламенті обрали нового голову комітету зі співробітництва з Україною

Читать на русском
В Європейському парламенті обрали нового голову комітету зі співробітництва з Україною
В Європейському парламенті обрали нового голову комітету зі співробітництва з Україною

В Європарламенті фінського депутата Пекку Товері обрали новим головою Комітету асоціації ЄС-Україна – основного інструменту співпраці між Європарламентом та Верховною Радою України.

Про це політик повідомив у соцмережі Х (Twitter).

Після обрання депутат зазначив, що викликів у його новій ролі буде чимало, але "на щастя, у парламенті існує дуже широка підтримка України".

"Якщо ми проаналізуємо попередній склад Європарламенту, котрий підтримував Україну, то переважна більшість (депутатів) залишається на такій же позиції. Тож я переконаний, що ми можемо сподіватися на таку підтримку й у майбутньому… Уся наша робота буде зосереджена на тому, чого потребує Україна. Це стане основою нашої діяльності",  – заявив згодом депутат, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Він зазначив, що прагне якомога швидше провести зустріч з українськими колегами з Верховної Ради, щоб визначити порядок денний двостороннього співробітництва.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів щодо пріоритетів на посаді голови профільного комітету ЄП по зв’язках з Україною, фінський депутат підкреслив, що працюватиме не сам, а в складі великої групи однодумців, які підтримують Україну.

"Це енергетична безпека – адже зима наближається дуже швидко. Це військова підтримка, а також те, що відбудеться з цією підтримкою після виборів у США. Навіть якщо Сполучені Штати після президентських виборів вирішать (її зменшити), ми маємо подбати про це в Європі, заповнити нестачу та продовжувати підтримувати Україну",  – наголосив Товері.

Він особливо підкреслив, що для України, як і для будь-якої країни, що перебуває у стані війни, ключовим питанням залишається збереження єдності суспільства та політичних сил. За словами євродепутата, така єдність є запорукою збереження свободи й незалежності України.

Пекка Товері – колишній начальник Головного управління військової розвідки Фінляндії.


Теги: УкраїнаУкраинаЄвропарламентЕвропарламентПекку Товери

Дата і час 04 жовтня 2024 г., 09:15     Переглядів Переглядів: 1496
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068387