АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 12°C
Львів: 16°C
Ужгород: 16°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 16°C

Справа Грановського: НАБУ та САП завершили слідство, фігурант “у бігах”

Читать на русском
Справа Грановського: НАБУ та САП завершили слідство, фігурант “у бігах”
Справа Грановського: НАБУ та САП завершили слідство, фігурант “у бігах”

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування у кримінальному провадженні стосовно масштабної схеми на АТ «Одеський припортовий завод», яка завдала державі мільйонних збитків. Фігурант справи – розшукуваний ексдепутат Київради, колишній народний депутат Олександр Грановський (на фото).

Про це стало відомо з повідомлення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

“Відповідно до даних слідства, народний депутат України VIII скликання організував схему, за якою Одеський припортовий завод продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими за ринкові. Товар надалі реалізовувався іноземним компаніям за конкурентними цінами. Проте фізичне постачання сировини здійснював саме ОПЗ. Система функціонувала протягом березня-грудня 2015 року, внаслідок чого ОПЗ зазнав збитків у понад 94 млн грн”, – зазначено в релізі НАБУ.

У березні 2020 року про підозру було повідомлено чотирьом учасникам схеми (посади вказані на момент вчинення злочину):

  • довіреній особі екснардепа — ч. 5 ст. 27,  ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України;
  • заступнику директора АТ «Одеський припортовий завод» — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України;
  • начальнику відділу АТ «Одеський припортовий завод» — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України;
  • власнику компанії-нерезидента, яка брала участь у корупційній схемі — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

21 жовтня 2022 року про підозру повідомили і самому організатору схеми (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України). Оскільки місце його перебування не було установлено, про підозру йому повідомили відповідно до ст. 278, ст. 135 КПК України.

У релізі НАБУ безпосередньо не вказується ім’я фігуранта. З обставин справи видно, що йдеться про Олександра Грановського.

Перед початком політичної кар’єри Грановський обіймав керівні посади у різних комерційних компаніях. З 25 травня до 30 листопада 2014 року Грановський був депутатом Київської міської ради (від партії “УДАР”; №23 у списку), де входив до бюджетної комісії. 

Олександр Грановський також був народним депутатом VIII скликання, членом комітету з питань правової політики та правосуддя. Він був обраний від партії “Блок Петра Порошенка” (№58 у списку). Під час президентства Петра Порошенка Грановського називали “куратором президента в судах та прокуратурі”. 

У травні 2019 року він самостійно балотувався до Ради IX скликання, але програв на мажоритарному окрузі в Харкові висуванцю від “Слуги народу” Олександру Куницькому, посівши друге місце. 


Теги: ДепутатыДепутатиКиїврадаКиевсоветПорошенко ПетроПорошенко ПетрКуницкий АлександрУголовное делоОдеський припортовий заводПАО Одесский припортовый заводОдесский припортовый завод (ОПЗ)Одесский припортовый заводГрановскийГрановский АлександрСАПНАБУ

Дата і час 05 жовтня 2024 г., 01:17     Переглядів Переглядів: 2020
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.0705