АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

На Донбасі ліквідували бійців із КНДР: у ЗСУ пояснили, в чому небезпека

Читать на русском
На Донбасі ліквідували бійців із КНДР: у ЗСУ пояснили, в чому небезпека
На Донбасі ліквідували бійців із КНДР: у ЗСУ пояснили, в чому небезпека

На передовій були знищені північнокорейські військові, які володіли певною інформацією та навичками. Цих військовослужбовців перевіряли спецслужби, уточнив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

КНДР є дуже мілітаризованою країною, тому загибель кількох солдатів – це не так важливо. Однак, як зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, загибель шістьох північнокорейських військових – це небагато, але й багато, якщо це стане частиною взаємодії армій РФ і КНДР. Про це він розповів в ефірі "Еспресо".

"Північна Корея - це фактично неймовірно мілітаризована країна, все населення так чи інакше проходить через армію, і там втрати кількох людей незначні", – зазначив Іван Тимочко.

Він вказав, що важливо те, що північнокорейські військові отримували якусь інформацію або навички, пройшли певний відбір і не випадково опинилися в РФ, проте вони знищені і не зможуть передати інформацію. В результаті на їхнє місце потрібні нові люди. Ба більше, виїхати з КНДР складно, тому це були віддані режиму люди, яких перевіряли спецслужби.

За словами Тимочка, відомо, що Росія отримувала північнокорейську зброю, тоді як відправка військових з КНДР в РФ може свідчити про кілька аспектів. Зокрема, в Росії недостатньо операторів північнокорейської техніки та озброєння, через що необхідні спільні школи. Також КНДР може прагнути в перспективі інтегрувати російське озброєння в свою оборону. Йдеться про ракети, системи ППО. Можливо, таким чином вони готуються до протистоянь, в тому числі і локального масштабу, з Південною Кореєю. Також існує потенційна загроза того, що північнокорейська армія та ЗС РФ прагнуть інтегруватися одна в одну для взаємодії, зокрема, проти України або інших країн.

Він підкреслив, що, з одного боку, загибель шістьох північнокорейських військових – це небагато, а з іншого – це багато, якщо це стане частиною взаємодії російської та північнокорейської армій.

"Коли це починається, до цього слід ставитися досить серйозно", – додав Тимочко.


Теги: Северная КореяПівнічна КореяНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУТимочко ИванКНДР

Дата і час 06 жовтня 2024 г., 09:30     Переглядів Переглядів: 2158
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.217167