АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 12°C
Львів: 16°C
Ужгород: 16°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 16°C

Польща збільшила витрати на оборону

Читать на русском
Польща збільшила витрати на оборону
Польща збільшила витрати на оборону

При новому уряді чисельність армії Польщі перевищила 200 тисяч, і витрати на оборону будуть продовжувати зростати, попри обмежені фінансові можливості, заявив віцепрем’єр і міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

На пресконференції Косіняк-Камиш підкреслив, що наразі Польща стикається з величезною дезінформацією, яку використовують опоненти. Це стосується питань модернізації та витрат на озброєння.

«Така риторика підриває рівень безпеки Польщі. Поширення неправдивої інформації — це напад на безпеку нашої країни», — заявив Косіняк-Камиш.

«Сьогодні ми надамо цифри та контракти, які ми уклали, щоб показати правду всім недоброзичливцям, тим, хто свідомо або через незнання служить нашим противникам», — додав він.

Косіняк-Камиш також відзначив, що нинішні витрати на оборону Польщі досягли рекордних розмірів. Як він нагадав, у 2023 році, останньому році керівництва PiS, витрати на оборону склали 137,1 мільярда злотих, тоді як у 2024 році вони зросли до 158,8 мільярда злотих, а у 2025 році зростуть до 186,6 мільярда злотих. Віцепрем’єр підкреслив, що це джерела як з державного бюджету, так і з Фонду підтримки збройних сил.

Косіняк-Камиш також зауважив, що 2024 рік — це рік рекордних витрат на армію, які складають 4,2% ВВП (жодна країна НАТО ще не досягала такого рівня витрат на оборону). У 2025 році витрати на армію мають досягти 4,7% ВВП.

«Загальний обсяг військових витрат є свого роду страховим полісом. Фінансова ситуація напружена, проте в уряді існує повне розуміння того, що витрати на оборону і безпеку — це абсолютний пріоритет», — підкреслив Косіняк-Камиш.

Наразі польська армія є третьою за чисельністю в НАТО, обігнавши Францію. Косіняк-Камиш зазначив, що при нинішньому уряді чисельність польської армії перевищила 200 тисяч військовослужбовців і зараз складає близько 205 тисяч, а до кінця року вона має досягти 207,5 тисяч. Більші армії в НАТО є лише в Туреччині та США.


Теги: ПольщаПольшаКосиняк-Камыш Владислав

Дата і час 06 жовтня 2024 г., 15:58     Переглядів Переглядів: 1466
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.611744