АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

РФ має незначні просування ціною шалених втрат в Україні, - Politico

Читать на русском
РФ має незначні просування ціною шалених втрат в Україні, - Politico
РФ має незначні просування ціною шалених втрат в Україні, - Politico

Збройні сили РФ продовжують активно намагатися прорвати українську оборону, буквально обмінюючи території на своїх солдат. За даними офіційних осіб США, загальні втрати особового складу окупаційних військ перевищують 600 тисяч осіб.

Російські окупаційні війська продовжують наступ на сході України, але платять за це високу ціну, буквально обмінюючи солдат на території, і "цьому не видно кінця". Про це повідомляє видання Politico.

Видання посилається на заяви офіційних осіб у США, які зазначають, що останніми тижнями Росія досягла повільних, але стабільних успіхів проти України. Водночас вересень став найкривавішим місяцем у третій війні РФ проти України, і загальна кількість втрат, включаючи поранених і вбитих, перевищила 600 000 осіб.

Журналісти повідомляють, що за останні місяці росіяни захопили кілька ключових міст на сході України, які Сили оборони наполегливо утримували від "масованих російських наступів". Один із чиновників у США зазначив, що зараз російські "невтомні і криваві перемоги" відбуваються поблизу Покровська, який служить головним транспортним вузлом для передових українських сил. Втрата міста стала б серйозним ударом для українських сил, що воюють на сотнях миль усього фронту.

Водночас російські наступи з літа включали масовані артилерійські атаки, за якими слідували великі переміщення військ, які стрімко атакували добре укріплені українські позиції. Це призвело до десятків тисяч втрат, оскільки московське командування, здається, вирішило використовувати стратегію обміну військ на територію.

Видання підкреслює, що досягнення Росії в цей час стали найзначнішими з початку вторгнення в Україну. Схоже, що Москва робить ставку на те, що її втрати є прийнятними, принаймні у короткостроковій перспективі. Україна направила війська для заповнення прогалин на своїх лініях фронту, але продовжувала відступати влітку, оскільки не може повністю протистояти постійним російським наступам.

Водночас західні аналітики висловили занепокоєння, що операції українських сил у Курській області стали причиною нестачі певної кількості підрозділів на сході. Однак американський військовий чиновник заявив ЗМІ, що, за підрахунками аналітиків, Україна може продовжувати воєнні дії в Курській області РФ "місяцями, перш ніж росіяни зможуть повністю організувати відповідь".

Журналісти підкреслюють, що Україна змогла підтримувати оперативні сили в зоні бойових дій на Курщині. У той час як росіяни стикаються з низкою проблем через погану координацію і характер планування, які не дозволяють їм перейти в наступ, сказав чиновник.

"Поки нічого не вказує на те, що вони [росіяни] готові здійснити серйозні кроки для повернення Курська, і я не думаю, що вони зможуть зробити це найближчим часом", — зазначив неназваний чиновник.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВС РФ

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 12:41     Переглядів Переглядів: 1584
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065263