АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Соратниця Трампа Тейлор Грін звинуватила демократів у руйнуваннях від урагану "Мілтон"

Читать на русском
Соратниця Трампа Тейлор Грін звинуватила демократів у руйнуваннях від урагану "Мілтон"
Соратниця Трампа Тейлор Грін звинуватила демократів у руйнуваннях від урагану "Мілтон"

Сенаторка з Джорджії Тейлор Грін своєю заявою про "контроль" над погодою викликала критику навіть серед колег із Республіканської партії.

Поки офіційні особи США намагаються протидіяти дезінформації про природні катастрофи, які обрушилися на країну, щонайменше троє республіканських конгресменів засудили теорії змови, які поширюють їхні партійні колеги. Скандал розгорівся після заяви сенаторки з Джорджії Марджорі Тейлор Грін, палкої прихильниці Дональда Трампа, що уряд США "маніпулює погодою" і робить це "без дозволу виборців". Про це повідомляє Reuters.

Ураган "Мілтон" руйнує Флориду

Марджорі Тейлор Грін регулярно повторює кремлівські наративи про "нацизм в Україні". Вона також виступала проти надання Києву нової військової допомоги. Грін називає себе "християнською націоналісткою", не вірить в еволюцію та зміни клімату, закликала до страти Гілларі Клінтон і Барака Обами, а носіння масок під час пандемії коронавірусу порівнювала з Голокостом. Також вона відчуває ненависть до Китаю і закликала депортувати всіх китайців із США, підтримує носіння зброї і протистоїть абортам.

Вона використовувала свої офіційні акаунти в соціальних мережах Конгресу, а також особисті акаунти, щоб поширювати теорію змови про нібито контроль над погодою владою, яка, на її думку, викликала ураган "Мілтон".

"Запитайте уряд, чи маніпулюють вони погодою або контролюють її. Чи давали ви їм дозвіл на це? Ви за це платите? Звісно, платите", — написала Грін в одному зі своїх постів в офіційному акаунті в понеділок.

Заява сенаторки Грін викликала величезний резонанс

Примітно, що після руйнівного урагану "Гелен", який пошкодив кілька американських штатів, Грін у жовтні 2024 року опублікувала в мережі "карту районів, постраждалих від урагану, з накладеною на неї виборчою картою політичної партії", показуючи, як збитки від урагану можуть вплинути на вибори, відзначивши безліч постраждалих районів, схильних до Республіканської партії, а потім у той же день додала: "Так, вони можуть контролювати погоду… Смішно, коли хтось бреше і каже, що це неможливо".

Член палати представників Чак Едвардс, що представляє округ Північної Кароліни, серйозно постраждалий від повені, викликаної ураганом "Гелен" наприкінці вересня, розкритикував "обурливі чутки", поширювані "ненадійними джерелами, що прагнуть сіяти хаос".

Хоча Едвардс не згадував ім’я Марджорі, всім стало ясно, про кого йдеться.

"Ніхто не може контролювати погоду. Будь ласка, переконайтеся, що перевіряєте факти, які читаєте в інтернеті, за допомогою авторитетного джерела", — підкреслив він.

Ураган "Мілтон" руйнує Флориду

Карлос Хіменес, республіканець із Флориди, що представляє південну частину штату, також засудив теорії змови.

"Термінова новина, — написав він у середу в соціальних мережах, безпосередньо відповідаючи на пост Грін. - Люди не можуть створювати чи керувати ураганами. Будь-кому, хто думає, що може, потрібно перевірити голову".

Сенатор США Том Тілліс, республіканець з Північної Кароліни, також заявив, що це необхідно припинити.

На брифінгу в середу президент-демократ Джо Байден розкритикував колишнього президента-республіканця Дональда Трампа за керівництво "натиском брехні", а коментарі Грін назвав "дивними" і "абсурдними".

"Це повинно припинитися. У такі моменти немає червоних або синіх штатів", — сказав Байден.


Теги: Республиканская партияДемократическая партияФлоридаураган МилтонСШАТрамп ДональдТрампДональд ТрампМарджори Тейлор Грин

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 12:45     Переглядів Переглядів: 1653
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.490599