АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Від Генеральної прокуратури вимагають притягнути Муженка до відповідальності

Читать на русском
Від Генеральної прокуратури вимагають притягнути Муженка до відповідальності
Від Генеральної прокуратури вимагають притягнути Муженка до відповідальності

Віктора Муженка хочуть притягнути до відповідальності за некомпетентність та численні “зливи” українських військових під час російсько-української війни на Донбасі.

До Головної військової прокуратури подано заяву про порушення кримінальної справи проти начальника Генерального штабу Віктора Муженка, передаєІНФОРМАТОР з посиланням на Юрія Бутусова.

Заяву він подавав сам. У ній відомий блогер обґрунтував свої обвинувачення:
“17 січня Віктор Муженко взяв особисто на себе управління бойовими діями в районі донецького аеропорту. Муженко відсторонив від оперативного планування командувача сектор “Б”АТО генерала Довганя, не взяв до уваги дані розвідки, і не запросив оцінку тактичної обстановки від командирів військових частин, у зоні відповідальності яких знаходився аеропорт. За наказом Муженко 6-рота дев’яносто третьої окремої механізованої бригади була кинута в атаку на монастир поблизу села Піски по мінному полю, встановленим раніше українськими військами. У результаті підриву на своїх мінах загинуло двоє українських військовослужбовців, понад 10 отримали поранення. Підриви дозволили противнику заздалегідь виявити нашу атаку, і він зумів завдати нашому підрозділу нові втрати. Виконання бойового завдання було зірвано, мінне поле заважало евакуації поранених.

Начальник Генерального штабу порушив усі норми бойових статутів Збройних сил України, а також вимоги “настанови з оперативної роботи органів військового управління” ГШ ЗСУ, його службова недбалість призвела до особливо тяжких наслідків, і призвела до зриву бойового завдання, що унеможливило захистити фланги нашого підрозділу в новому терміналі, і призвело до загибелі та полоненню захисників терміналу”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що у кулуарах політикуму постійно зауважують, що Віктор Муженко доводиться Петру Порошенку кумом, тобто має з ним родинні зв’язки, і крім цього, зберігає по відношенню до нього собачу відданість, і виконує навіть найбезглуздіші накази.

Информатор


Теги: Бутусов ЮрийМуженко ВикторМуженко

Дата і час 13 грудня 2015 г., 18:25     Переглядів Переглядів: 1915
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071498