АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 14°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 15°C
Сумы: 11°C
Львов: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 16°C
Ровно: 16°C

Випущений на свободу донецький бізнесмен тисне на комісію з державної реєстрації

Читати українською
Випущений на свободу донецький бізнесмен тисне на комісію з державної реєстрації
Випущений на свободу донецький бізнесмен тисне на комісію з державної реєстрації

Недавно випущений з-під арешту екс-депутат Донецької облради, бізнесмен Сергій Білогородський уже вп’яте ініціює засідання комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України.

Це при тому, що згідно з законодавством питання подібного характеру Комісія розглядає одноразово. Водночас відомо одразу про кілька засідань у 2016 та 20017 році, що завершувалися однаковим результатом - відмовою в задоволенні скарг Сергія Білогородського, його компанії STAR OR EAST INVESTMENT LIMITED та його дружини.

Підозрюваний у фінансуванні тероризму (звинувачення були зняті минулого місяця, але тривають апеляційні процедури) Сергій Білогородський стверджує, що група підприємств аграрного та машинобудівного бізнесу, які йому раніше належали (ТОВ “Рай-Олександрівськийелеватор”, ТОВ “Голден Сідс”, ТОВ “Агрофірма “Маяки”, ТОВ “Спілка заводів важкого машинобудування”, ТОВ “Сватівський завод експериментального лиття”, ТОВ “Приватна охорона”), були незаконно продані у червні 2016 року. Тоді продаж здійснювався довіреною особою Білогородського на користь громадянинаТуреччини. Пізніше продавець заявив про відсутність у своїх представників повноважень на продаж.

Щоправда, цього разу скарга, засідання по якій відбулося 2 грудня 2019 року, надійшла не від вищезазначених осіб, а від мешканця села Личанка,Київської області Артема Лимаренка. Скаржник стверджує, що Білогородський з дружиною продали йому весь бізнес ще у травні 2016 року (раніше, ніж цей бізнес був придбаний громадяниномТуреччини). А. Лимаренко у скарзі стверджує, що дізнався про інших власників «своїх» компаній випадково, коли перевіряв відомості Єдиного державного реєстру. Тепер скаржник просить скасувати всі реєстраційні дії та передати йому майно Товариств.

Також відомо, що інтереси чергового «власника» майна Білогородських представляли адвокати ГО «Бізнес-Варта». За даними системи YouControl, це ГО входить до групи «Агродар».

Примітно, що подружжя Білогородськихстверджувало, що взагалі нікому не продавало корпоративні права на свої компанії. При цьому на даний момент не існує жодного позову стосовно незаконності продажу корпоративних прав цих компаній громадянину Туреччини. Єдиний поданий Сергієм Білогородським в 2017 році позов щодо незаконності продажу ТОВ "Сватівський завод експериментального лиття" ним же і був відкликаний через кілька місяців. Натомість нові власники вищезазначених компаній вважають вищеперераховані дії Білогородського та Лимаренка узгодженими, що здійснюються з метою шахрайства. Тож уже звернулись до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Нагадаємо, 28 жовтня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав невинуватим депутата Донецької обласної ради VI скликання від Партії регіонів Сергія Білогородського за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 258-3 («Створення терористичної організації»), ч. 1 ст. 263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю») і виправдав через недоведеність злочинів.

Правоохоронці підозрювали, що будучи депутатом від «Партії регіонів» Сергій Білогородський, активно пропагував проросійську політику, організував доставку людей на «антимайдан», підтримав вступ України до Митного Союзу, російську окупацію, підтримував федералізацію та сприяв окупації Донецької області незаконними збройними формуваннями.

Олег Бойко


Теги: Лимаренко АртемПартія регіонівбізнесменифінансування терористівМіністерство юстиції УкраїниБелогородский Сергей

Автор статьи:
Олег Бойко
Все статьи автора

Дата и время 02 декабря 2019 г., 16:48     Просмотров Просмотров: 3153
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.118249