АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 16°C
Чернигов: 13°C
Сумы: 11°C
Львов: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 15°C
Ровно: 16°C

Кількість відмов українцям у в’їзді в Польщу зросла на чверть

Читати українською
Кількість відмов українцям у в’їзді в Польщу зросла на чверть
Кількість відмов українцям у в’їзді в Польщу зросла на чверть

Кількість відмов громадянам України у в’їзді в Польщу у 2019 році склала 58,5 тисяч – це на 25% більше, ніж попереднього року (тоді було 46,7 тисяч).

Про це повідомляє аналітичний центр “Європа без бар’єрів” з посиланням на статистичні дані Прикордонної служби Польщі та дані власних досліджень.

“Як і раніше, абсолютна більшість відмов – на наземному кордоні. Подорожуючи літаком, імовірність отримати відмову значно менша”, – йдеться у повідомленні. Головними причинами відмов є непідтверджена мета поїздки (34,9 тисяч) та брак коштів (12,8 тисяч).

“Темпи зростання відмов у в’їзді на польському кордоні значно вповільнилися порівняно з минулим роком, коли зростання було близьким до критичного показника в 50%, однак залишилися високими”, – розповіла Ірина Сушко, виконавча директорка “Європи без бар’єрів”. За її словами, можна виділити три причини такої динаміки.

По-перше, і це головне, після запровадження безвізового режиму триває “перенесення” відмов із консульств на кордон. У 2016 році 45 тисяч осіб отримали відмову ще на етапі візової аплікації. По-друге, не всі належно готуються до поїздки, ігноруючи необхідність обґрунтувати мету та перебіг своєї поїздки. По-третє, не завжди є досконалими і методи контролю прикордонних служб ЄС. “Нам відомо, що деякі громадяни України отримали відмову через відсутність готівкових коштів, а банківську картку в якості доказу у них не прийняли”, – додає Сушко. Вона нагадала, що моніторинг міграційних показників, таких як відмови у в’їзді, є частиною механізму призупинення безвізових режимів, запровадженого ЄС.

За словами Сушко, наразі немає підстав очікувати запуску цього механізму.


Теги: УкраїнаПольшазапрет на въезд

Дата и время 02 февраля 2020 г., 10:10     Просмотров Просмотров: 1067
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.130769