АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Обращение к Зеленскому — Семенченко

Читати українською
Обращение к Зеленскому — Семенченко
Обращение к Зеленскому — Семенченко

Мы АТОвцы, прошедшие самые интенсивные точки войны в ее начале, люди с боевым опытом, согласны и желаем служить нашему Государству.

Экс-нардеп, бывший комбат добробата Семен Семенченко накануне вечером разместил в Фейсбуке такое обращение к Владимиру Зеленскому:

   — Шановний пане Президенте, Володимир Зеленський, нещодавно Ви наголосили на необхідності звільнення з-під варти людей з бойовим досвідом:

«Кожну годину ми присвячуємо посиленню нашої Держави. Кожен, хто може долучитися до боротьби з окупантами, повинен це робити. Тому було ухвалено рішення – не просте з моральної точки зору, але корисне з точки зору нашого захисту.

В умовах воєнного стану учасники бойових дій – українці з реальним бойовим досвідом – будуть звільнені з-під варти та зможуть компенсувати свою провину в найгарячіших точках війни. Ще з деяких людей – учасників АТО знімаються всі санкції. Ключове зараз – оборона.»

Ми учасники АТО, які пройшли найзапекліші точки війни на її початку, люди з бойовим досвідом, згідні і бажаємо служити нашій Державі.

Ми, як інші громадяни Країни, маємо право наближати усіма способами перемогу нашої армії та нашої Держави!

При цьому ми розуміємо, що заклик і рішення Президента не має виконуватись хаотично, тобто без процедур і порядків, які гарантували б досягнення саме цілей оборони.

Але на сьогодні таких процедур, які є зрозумілими до виконання і реалізації, в Україні так і не з’явилось.

Люди з бойовим досвідом так і не отримали реальних, правових інструментів для звільнення з місць позбавлення волі.

Шановний пане Президенте, розуміємо, що Ваша увага зараз зосереджена на мега важливих процесах, але приділіть короткий проміжок часу і зверніть увагу на наступне.

Зміни внесені до КПК України від 03.03.2022 року не вирішили поставлене Вами завдання щодо звільнення з-під варти учасників АТО та осіб з реальним бойовим досвідом та знаннями.

Процедура не зрозуміла, може виконуватись у «ручному» режимі, а на практиці не реалізовується.

Роз’яснення Верховного Суду від 03.03.2022 року також не застосовні на практиці, через те, що формально, згідно повідомлень на сайтах ряду судів, зокрема в м. Київ, про те, що вони працюють, реально майже нічого не розглядають навіть в дистанційному режимі.

В свою чергу, продовження тримання під варто, для учасників АТО можуть оформлюватись дистанційно, та навіть «заднім» числом.

Це ще раз вказує на відсутність зрозумілої процедури для тих, хто бажає воювати за країну та просить змінити запобіжний захід чи звільнити з-під варти.

Окреме питання щодо учасників АТО, які перебувають під судовим слідством, адже щодо такої категорії осіб взагалі нічого не змінено в КПК, задля можливості реалізації Вашої вказівки і правової процедури для воєнного стану не розроблено і такі учасники АТО чекатимуть чергового продовження строку тримання від варто. Вважаємо це не допустимим і не справедливим.

Крім того, хоч і КПК передбачено можливість зміни запобіжного заходу для осіб, які тримаються під варто, але тільки через процедуру, яка описана для цивільного стану та положення в країні, тобто через рішення суду.

Але як вказано вище, суди в реальності (м.Київ) не працюють, а значить таке право, за заявою самих учасників АТО, реалізоване бути не може.

Не зважаючи на направлені через електронні засоби зв’язку клопотання про зміну запобіжного заходу, з підстав бажання захищати Країну, суди такі клопотання не розглянули, про дату час можливого розгляду не повідомляють.

Прокури клопотань про зміну запобіжного заходу учасникам АТО, на виконання Вашої вказівки, до судів не подають, що ускладнює правові процедури і відкладає Ваше розпорядження на невизначений строк. А війна триває та розвивається!

Зверніть на це увагу та здійсніть дії, спрямовані на забезпечення реальної можливості учасникам АТО, які тримаються під вартою, виконати свій обов’язок та реалізувати право бити ворога!


Теги: СудУчасник АТОВойнаСеменченко СеменСемен СеменченкоЗеленскийУкраинаАТО

Автор статьи:
Семен Семенченко
Все статьи автора

Дата и время 06 марта 2022 г., 21:24     Просмотров Просмотров: 3699
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.316411