АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 12°C
Днепр: 14°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 12°C
Львов: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

Через незаконне затримання демобілізованих бійців АТО активісти перекрили митницю в Устилузі

Читати українською

Ввечері 11 лютого активісти перекрили транспортний рух через митницю в м. Устилуг. Даний інцидент трапився через те, що митники ще о 10 годині ранку затримали двох демобілізованих учасників АТО, Сергія Сиротинця та Ігоря Бондарєва, які намагалися перетнути кордон.


Адвоката Миколу Омелянюка з невідомих причин не допускали до хлопців та не пояснювали чому їх затримали. Через деякий час, коли прибула преса, вияснилось, що проти бійців було відкрито кримінальне провадження згідно якого хлопців звинувачують у самовільному залишені військової частини.
Цікавим став той факт, що дане провадження відкрила військова прокуратура Івано-Франківська, і суд має відбутися там же.
Батьки затриманих, які перебували на митниці весь день, стверджують, що повідомлення про порушення справи проти їх синів чи повістки з суду вони не отримували.
Також на пункт пропуску прибув військовий комісар Руслан Яцій. Він повідомив, що жодних претензій до хлопців не має, адже вони, демобілізувавшись, вчасно стали на облік у військкоматі і без усіляких порушень.
Невдовзі на місце події прибув конвой Військової служби правопорядку аби забрати затриманих із митного пункту та доправити до Івано-Франківська. Проте їм це не вдалося. Рідні та товариші по службі заблокували їх автомобіль і не допустили до хлопців. Поспілкувавшись із митниками та вияснивши, що хлопці демобілізовані і на даний час уже є цивільними, військові з конвою відмовились їх забирати через відсутність на те у них права.
Прочекавши під дощем до 23 години активісти, колеги та рідні затриманих почали блокувати рух автомобілів, перекривши дорогу біля в’їзду на митницю. Більшість людей, які стояли в черзі, щоб перетнути кордон, висловили свою підтримку мітингувальникам. Проте працівники митниці , які контролювали периметр з автоматами почали погрожувати, що перший постріл будуть робити у повітря, а далі стрілятимуть людям по ногам.
Також під час інциденту погрожували адвокату. Невідомі люди зателефонували пану Миколі і сказали щоб він «забирався звідси».
Близько 2-ї години ночі Сергія Сиротинця та Ігора Бондарєва на вимогу адвоката і рідних відпустили. Хлопці підписали зобов’язання в понеділок прибути до Івано-Франківського суду. На даний момент вони уже вдома.
Олексій Біяновм.Устилуг

21190006 qhiquqidekidzqant21190009

mistovechirne.in.ua


Теги: УстилугБойцы АТО

Дата и время 14 февраля 2016 г., 18:39     Просмотров Просмотров: 2093
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.12727